Adrasan’da sağlık ihtiyacımız olursa, nasıl çözebiliriz?
Adrasan’da Sağlık Ocağı var. Sağlık Ocağının doktoru, ebesi, hemşiresi, sağlık memuru var. Ayrıca ve daha önemlisi belediye başkanımız da doktor. Acil durumlarda her zaman yanınızda olacağından emin olabilirsiniz. Belirtmeden geçemeyeceğim, kendisinden Allah razı olsun, her ne zaman, her kim ihtiyacı olsa, yanımızda oldu. Hem de, hiç kimsenin olamayacağı kadar, kısa zamanda. Bir insan işini bu kadar mı sever?
Ayrıca, 30 km. (20-30 dakika) uzakta, Kumluca Devlet Hastanesi,
50 km. (35-45 dakika) uzakta, Finike Devlet Hastanesi,
50 km. (35-45 dakika) uzakta, Kemer Devlet Hastanesi ve bir çok özel hastane,
100 km. (60-75 dakika) uzakta, Antalya Devlet Hastanesi ve bir çok özel hastane var.
Balık avı tur şekli, nasıl oluyor?
Kış sezonunda (Kasım – Nisan arası) sadece Tam Gün olarak turlara çıkıyoruz. (Saat 07.00-16.30) (Kasım 2011 – Nisan 2012)
Yaz sezonunda (Mayıs – Ekim) sadece Yarım Gün ve Tam Gün olarak turlara çıkıyoruz.
Sabah Turu – (Saat 06.30-11.00) (Mayıs 2012 – Ekim 2012)
Akşam Turu – (Saat 15.30-19.00) (Mayıs 2012 – Ekim 2012)
Not: Balık avı tur şekli ile ilgili detaylı bilgiyi “Tur Şekli” menüsündehttp://www.adrasanbalik.com/tur-sekli/ link’nden bulabilirsiniz.
Balık avı için uçakla gelirsek, oraya ulaşımı nasıl çözeriz?
- Seçenek: Hava Ananında bulunan rent a car firmalarından, araba kiralaya bilirsiniz.
- Seçenek: Özellikle kalabalık gelinmesi durumunda, bize bilgi verebilirseniz. Adrasan Tur minibüslerinden birini, sizi alması için gönderebiliriz.
- Seçenek: Hava alanın servisleriyle, Antalya şehir merkezine ulaşıp oradan; Çiçek Tur, Kumluca Seyehat, Batı Antalya Minibüslerinden birine binerek, 100 km sonraAdrasan Kavşağında iner,
a) Adrasan Tur arabanına denk gelmişseniz, binerek Adrasan’a ulaşabilirsiniz. (Adrasan Tur servisleri, yolcu yoğunluğuna göre çalıştıkları için, kesin bilgi vermeye çalışmak, yanıltıcı olabiliyor.)
b) Adrasan Tur arabasını beklemek istemiyorsanız. Kalacağınız tesisten destek isteyebilir ya da, taksi göndermelerini talep edebilirsiniz.
c) Otostop yapabilirsiniz.
NOT: Ulaşımla ilgili daha detaylı bilgiyi “Ulaşım” menüsünde bulabilirsiniz.
Balık avı turuna gelirken, yanımızda neler getirmemiz uygun olur?
– 200 gr Jig, 9 – 11 cm arası, uzun metal gagalı dip rapalası. (Dip rapalaları, sırtı yaparken, uzun gagaları sayesinde, kurşun ağırlık olmadan, 4 ila 9 m. arası dalabilirler.Akya Oltası hazırlığında kullanmak için, 10 adet, 4.0 üçlü kanca.
– Ayrıca, Sahil Güvenlik Kontrolleri için, T.C. Kimlik Belgenizin yanınızda bulunması gerekmektedir.
– Su, bisküvi ve/veya sandviç, şapka, güneş gözlüğü, güneş koruyucusu, havlu, ilaç kullanmak zorundaysanız, ilaçlarınız, güneşten aşırı rahatsız oluyorsanız, ince bir sweatshirt, sizi güneşten koruyacak en iyi giyecektir.
– Tam günlük tura çıkacaksanız, yiyecek ve içecek.
Palamut ve Akya avında kullanacağımız; Çıkrık Makine ve Kamışı, bunlara ait olta takımları ve Jig yaparken kullanacağımız; Jig makine ve Kamışlarını, biz tedarik ediyoruz.
Büyük balık avına uygun, balık avı turunda kullanmak istediğiniz, kendinize ait her türlü makine kamış ve olta takımını, denemek amaçlı, getirebilirsiniz.
NOT: Lütfen, yanınızda alkollü içecekler getirmeyiniz.
Büyük balık avı konusunda bilgisi olmayanlar, balık avı turuna katılabilir mi?
Evet, büyük balık avı konusunda bilgisi olmayanlar, balık avı turuna katılıp, büyük balık avlamak konusunda, kısmetini deneyebilir.
Büyük balık avının nasıl yapılacağı konusunda; tekneye binip, Adrasan Sahilinden açılmaya başladığımızda, uygulamalı olarak bilgi veriyoruz. Balık avı turu başlangıcında, yemlik Palamut avı için, denize rapala bırakmanın önemiyle başlayıp, kamış ve çıkrık veya normal makinenin nasıl kullanılması gerektiği, kamışın nasıl tutulması gerektiği, iki veya üç olta birden çekerken, oltaların nasıl karışmayacağı, olta takımı yapım ve kullanım mantığı, salınacak misina veya ipin kaç metre olması gerektiği, kaloma kullanım mantığı, teknede olta tutma çeşitleri, olta kullanırken, mevcut teknenin özelliklerini kullanma şekilleri ve bunun gibi pek çok önemli ip uçlarını, uygulamalı olarak, öğreniyorsunuz. Öğreniyorsunuz diyorum çünkü, bu konular balık avı turu boyunca, defalarca tekrarlanıyor. Bu konulardan birinin aksadığı durumlarda, çıkan problemlerin nasıl çözüleceği konusuna da, giriş yapmış oluyorsunuz.
Yemlik Palamut avlanmışsa, Akya avı için olta hazırlıkları başlıyor. Bu kısmı insanlar, genellikle, büyük bir hayranlıkla izlerler ve şaşkınlık içinde, onlarca soru sormaktan kendilerini alamazlar. Bu sorularla, çoğu zaman benim anlatmama gerek kalmadan, Akya avı yaparken, neler yapılması gerektiği konusunda bilgilenirsiniz. Akya avında en önemli konu; olta tutuş şekli ve Akya’nın yemi alışını sabırla beklemektir. Akya, oltayı aldığında, kulağınızın bende olması, Akya ile mücadeleye avantajlı başlamak için çok önemlidir. Kulağınız bende olduğu sürece, sorun yaşamadan, büyük bir zevk alarak ve dahi yanınızdaki arkadaşlarınızla, Akya veya diğer büyük balıkları yardımlaşarak, sırayla çekebilir ve balık avından aldığınız keyfi katlaya bilirsiniz.
Bu şekilde, eğitime dayanan bir balık avı turu yapıldığı için, insanlar öğrendiklerinin yanında bir de balık avı yaparak, günlerini en iyi şekilde değerlendirmiş olmaktadırlar. O gün, büyük balık avı yapılmamış olsak bile, avladıkları Palamut benzeri yemlik balıklarla ve büyük balık avına dair öğrendikleriyle, bir dahaki balık avı turuna daha donanımlı gelme şansına sahip olmaktadır. Bazen büyük balıklar, tecrübe arayabilirler.
…