Yemli Dip Sırtısı ile Akya Avı

Yemli Dip Sırtısı ile Akya Avı için Yem Balığı Avı:

Balık avı turu, rapala ile yüzey sırtısı çekilerek, yemlik Palamut avı ile başlar. Balık avı turunda tercih ettiğimiz iki yön vardır. Havanın durumu, av tercihlerimiz, balık avı yaparken bulunmak istediğimiz yer göre tercihimizi yaparak, bu iki yerden birine doğru yol alırız. Yol boyunca yemlik Palamut avına devam ederiz. Yeterli yem balığı avı yapılmamışsa, bu iki merada da Palamut avına devam edilir. Meradaki Palamut durumu, aynı zamanda bize büyük balık avı konusunda bilgi vermiş olur.

Akya Oltası Hazırlığı:

Palamut avını tamamladığımızda, yemlik Palamutları kullanarak, Akya oltasının hazırlarız. Akya oltası hazır olduğunda, motora düşük hızda yol vererek, Akya oltalarını kontrollü bir şekilde bırakırız. Merada, en çok Akya avı yaptığımız yerlerde dolaşmaya başlarız. Bu bölgelerde Akya avı yapamazsak, bölge dışında biraz daha derin suya bakarak tekrar meraya doğru döneriz. Bu şekilde dönerek Akya avı yapmaya çalışırız. Mera çok büyük olduğu için gün içinde balıklar fasılalarla devamlı olarak geçiş yaparlar.

Akya ile Mücadele Nasıl Yapılır:

Merada 40 – 100 m arası derinliklerde dolaşırken amaç, bu Akya’lara yemi cazip kılabilmektir. Bunu içinde, değişken aralıklarla motoru boşa alıp, yemi dibe indirip, motora gaz vererek yemi kaldırarak, dikkat çekmeye çalışırız. Özellikle yemin yakınına sokulmuş Akya varsa, daha ilk hızlanmada saldırıya geçerek yemi kapar. Kaloma hızla boşalmaya başlar.

Akya mücadelesi başlamıştır. Derin suda Akya avını yapmışsak, av keyfini daha yoğun yaşamak için motoru durdurup, Akya mücadelesine başlarız. 30 – 40 m gibi sığ sudaysak ve altımız kayalıksa, tekneyi düşük yolda açık suda kumluk zemine alarak, mücadeleye motor durmuş şekilde devam ederiz. Akya oltaya yakalandığında hemen dip yapmak istediğinden, kayalık zeminden uzaklaştırmakta fayda vardır. Dip zemine inip, dönerken takımı kolayca taşlara dolayarak, kopmasını sağlayabilir. Akya’ya yakın bir yerden takılırsa, Akya tarafından kolayca koparılabilir. Kumluk derin suda mücadele bizim lehimizedir. 20 – 30 dakikalık mücadele sonrası Akya teknededir.



 

 

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.