BALIK AVI ETİĞİ

Balık Avı Etiği

Balık avı, insanların karınlarını doyurmak ve balıktan alabilecekleri besin ihtiyacını karşılamak için yapılması gereken bir faaliyet olması gerekmektedir. Ego tatminine yönelik olmaması gerekir. Ego tatminini gidermek için yapılacak balık avında, balık mutlaka geri bırakılmalıdır. Bu ahlaka ulaştığımızda, karşımızdakinin de bir canlı olduğunu kabul etmiş oluruz. Karşımızdakinin can taşıdığını bilmek ve sadece ihtiyaç tatmini için avcılık yapmak ve avladığımız canlıya saygı ve sevgi beslememiz gerekmektedir. Karşısındaki canlıya saygı ve sevgi besleyen bir insan, her bir bireyi çok önemseyerek ona göre yaklaşımda bulunacak, onu incitmekten ve kat’iyen neslini tüketebilecek düzeyde azaltma yoluna gitmeyecektir. Bu, balık avı etiğinin bir sonucudur.

Balık avı, güzel bir doğada yapılması, temiz hava ile bizi buluşturması ve suyun huzur veren ortamında, suya her temasımızda, olumsuz elektriğimizi alması ile çok sağlıklı bir rekreasyonal bir aktivitedir. Bu anlamda, sinir sisteminizi olumlu yönde düzenleyerek, düşünsel kapasitemizi geliştirici ve doğasal yaklaşımlarımızın artmasına katkıda bulunucudur. Doğaya yönelen insan, iç huzurunu bularak, iş veriminde patlamalar yaşayabileceği gibi, sosyal ortamında daha yaklaştırıcı ve uzlaştırıcı roller oynayabilecektir. Bu vasıflarıyla, balık avı sporu gün geçtikçe geniş kitleler tarafından daha üst düzey bilinçle yapılır hale gelmektedir. Bu yüksek bilinç düzeyi, aynı zamanda, yanlış uygulamaların daha iyi anlaşılmasını sağlayarak, uygulama alanlarını kısıtlayıcı rol oynamaktadır. Bu da balık miktarının armasını sağlayarak, birçok balık üzerindeki neslinin tükenme tehlikesini ortadan kaldırmaya başlamıştır. Bilinç her şeyin başıdır. Bilinçli ve şuurlu bireyler olarak, yaşadığımız dünyaya olan saygımızı ortaya koyarak, koruyucu ve devam ettirici olmak, doğaya olan borcumuzdur. Bizim her ihtiyacımızı karşılayan toprak, su ve havaya ne kadar iyi bakar ve korursak, kendi sağlığımızı koruduğumuz gibi, gelecek nesillerimizin de bizlerden daha iyi ortamlarda yaşamasını temin etmiş oluruz.

Yaşam etiğimiz; aldığımız kaynağa, aynısı ile karşılık vermek olmalıdır. Bu şekilde hiçbir şeye borçlanmamış oluruz. Kazan kazandır prensibi, insanlığı keşfettiği en önemli değerdir.



 

 

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.