BALIK AVI TURU

Balık Avı Turu İçin Rezervasyon:

Adrasan’da, büyük balık avı yapmak amacıyla düzenlediğimiz balık turuna katılmak isteyenlerin öncelikle, rezervasyon yaptırması gerekmektedir. Balık turu rezervasyon bilgilerini, cep telefonundan kısa mesaj (GSM) olarak gönderebilirsiniz. Balık avı turu rezervasyon mesajınızda;

a- Katılımcı isimleri,
b- Tam gün tur veya yarım günlük tur gibi, tur bilgisi,
c- Balık turuna katılmak istediğiniz tarih ve gün,
d- Özel olarak belirtmek istediğiniz detaylar.

bilginin bulunması gerekir. Bu bilgiler cep telefonumuza kısa mesaj geldiğinde, rezervasyon defterimize kaydınızı yaparız. Kayıt işleminden sonra, size hesap bilgilerimizi kısa mesaj olarak göndeririz. Bu hesaba dilerseniz ödemenin tamamını veya bir kısmını havale yapabilirsiniz. Balık turu rezervasyon işlemleri yapıldıktan sonra yapılması gereken, balık avı tur tarihini beklemektir.

Balık avı tur tarihinin yaklaştığı birkaç gün öncesinde telefonla irtibata geçerek son detayları görüşmekte fayda vardır. Bir çok kişi ile değişik detayları konuştuğumuz için bazı özel talepleri kaçırmamak adına son bir görüşme her zaman faydalı olmaktadır.

Balık turu için sizden; 200 gr. lık Jig, 9-11 cm. metal uzun gagalı dip Rapalası getirmenizi istiyoruz. Jig ve Trolling makine ve kamışını, kurşun takımları biz tedarik ediyoruz. Eğer, Jig ve/veya Trolling makineniz ve kamışınız varsa ve turda kullanmak isterseniz, getirebilirsiniz. Ayrıca, kişisel ihtiyaçlarınızı, yiyecek ve içeceğinizi, şapka ve güneş koruyucunuzu getirmenizi tavsiye ederiz.

Rezervasyon tarihi geldiğinde balık turu için, Adrasan Sahilinin sol tarafında, Changa ve Sinemis Pansiyonun önünde buluşup buradan tekneye binerek balık avına başlıyoruz.

Changa ve Sinemis Pansiyonun önüne nasıl gelirsiniz?:

Adrasan Meydanına geldiğinizde, jandarma karakolundan sola, sahil istikametine döneceksiniz. Ayrıca, jandarma karakolunun yan karşısında, ilk caminin duvarında bulunan yön tabelalarında, sahil istikametini de göreceksiniz. Jandarma karakolundan sahil istikametine saparak 2 km ilerlediğinizde, ikinci camiyi ve önünde büyük çınar ağacının bulunduğu kavşağa geldiğinizde, sola dönerek (Bizim evin bulunduğu yer) 2 km daha yola devam edeceksiniz. 2 km sonra dere kenarına ulaşmış olacaksınız. Dere kenarında, Boncuk Marketin tam karşısında, dereyi araba ile geçebileceğiniz bir köprü göreceksiniz. Bu köprüyü arabanızla geçerek 50 m ilerde, Changa ve Sinemis Pansiyonun önünde, sahile ulaşmış olacaksınız. Burası buluşma noktamız olacak.

Balık Avı Turu başlıyor:

Arabayı, Changa ve Sinemis Pansiyonun önünde uygun bir yere park ettikten sonra, malzemelerimizi eksiksiz bir şekilde tekneye yükleyerek, balık turuna başlayabiliriz. Balık turu, sahilden 300 m açıldığımızda, Palamut için 7 cm yüzey rapalalarından hazırladığımız, yüzey sırtılarının denize bırakmamızla başlar. Yüzey rapalalarından oluşan oltalarımızı çekerek ya Pırasalı Ada istikametine, yada Sulu Ada istikametine doğru gideriz. Bu seçimi, hava ve rüzgarın durumu, balık yoğunluğu, yapılmak istenilen balık avı tur şekli, kişisel talepler ve bunun gibi etkenler belirler.

Yüzey rapalasından oluşan yüzey takımlarıyla, Palamut avı yaparsak, Palamut’u bütün olarak yem yaptığımız, yemli dip sırtısı çekme sansımız olacaktır. Yemli dip sırtısı ile temelde, Akya avı yapmayı amaçlamaktayız. Akya avının dışında, yemli dip sırtısına; Sinarit, Lagos, Fangri, Trança, Wahoo, Barakuda, Lambuka ve Balon Balığı gelir.

Eğer, yüzey rapalasından oluşan olta ile Palamut avı yapamamışsak; Zargana avı yaparak yemli dip sırtısı ile balık turu devam eder. Eger, Zargana avı yapmak istemezsek Dip rapalası kullanarak dip sırtısı ile balık turuna devam edebiliriz. Dip rapalası ile yaptığımız dip sırtısı ile ağırlıkla, Sinarit ve Lagos avı yaparız. Zaman zaman dip rapalası ile yaptığımız dip sırtısına; Sarı Kuyruk, Akya, Lambuka, Barakuda, Wahoo, Domuz (Yasemin) Balığı, Büyük Orkinos, Tral ve Balon Balığı da gelir.

Dip rapalası ile dip sırtısı yapmak yerine balık avı turuna, jigging yöntemiyle de devam edebiliriz. Jigging ile balık avı için, sakin ve fazla akıntının olmadığı bir deniz uygun olacaktır. Sabah ve akşam saatlerinde, Adrasan denizi genellikle sakin olduğundan, jigging ile balık avı yapmak için uygun ortam oluşmaktadır. Bu saatlerin balık zamanı olması, jigging avını verimli hale getireceğini açıktır.

Bu yöntemleri kullanarak balık avı turu devam ederken en önemli şey, teknede balık avı yaptığımız için, balık avı kurallarına uygun davranmamız gerekir. Balık avı kuralları, balık avının sağlıklı ve verimli geçmesi için, göz ardı edilmemesi gereken tecrübeler bütünüdür. Balık avı tecrübelerimiz arttıkça, kurallar yeni formlarına bürünür.

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI RESİMLERİ kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.