Jig Avı

Jig Tanımı:

Eski avcılık tekniklerinden zoka prensiplerine dayanılarak, çok kullanılan yem balıkları formunda, temel yapısı kurşun ağırlık olan, çok değişik formlarda tasarlanan suni yemlerdendir.

Jig Seçimi:

Kendinize uygun jig’i seçmeye çalışırken, balık avı yapmayı düşündüğünüz bölgede en çok kullanılan yemleri temel alarak, seçim yapmanız gerekir. Doğru formdaki jig seçimden sonra, uygun renk seçeneklerine yönelmek gerekir. Üç temel renk üzerinde durmanın ekonomik seçim yapmak için yeterli olacağını düşünmekteyim. Böylece kaynakları diğer formlara ve o formlardaki üç renge yöneltmek, alternatif oluşturacaktır.

Jig Makinesi Seçimi:

Makine; 6:0 üzeri devirli, makine tutma kolu demiri kalın ve tutma topuzu, elin içini dolduracak kadar, büyük, misina sarma kapasitesi yüksek ve hafif olmalıdır. Shimano ve Daiwa markaları dışında bir makine düşünüyorsanız. Bu makinelerden birini göz önünde bulundurarak, benzer özellikleri en iyi sunduğunu düşündüğünüz makineyi seçin. Marka ürünler pahalıdır, ama kaliteyi temsil ederler. En önemli konu makine seçimidir. Kaynaklarınızı makineye yöneltmeniz doğru olacaktır.

Jig Kamışı Seçimi:

11 Kg çekeri olan, esnek ve hafif, kol altına giren sünger kısmı bütünleşik, porselen halkalı olan yeterlidir.

Jig Makinesine Sarılacak Misina:

Makineye sarılacak misina, 0,30 -0,40 mm arası alabileceğiniz en sağlam ip misina olmalıdır.

Bedende Kullanılacak Misina:

Oltasının üzerinde sarılı olan 0,30 -0,40 mm ip misinanın ucuna 4 – 7 kulaç, 0,70 mm, 40 Kg civarı çekeri olan bir misina bağlanır. Misinanın ucuna suni yem, kancaların da bağlı olduğu kör halkadan, bağlanır.

Jig Kullanım:

Yapılanlar kontrol edildikten sonra, suni yem denize bırakılır. Dibe kadar serbest düşmesi sağlanır. Dibe dokunduğunda, kol kapatılarak, bir metre kadar yukarı kaldırıldıktan sonra, sarsak hareketlerle, 10 -20 m dipten yükseltilip, tekrar bırakılır. Bu hareket 5 – 10 kere tekrarlanır. Sonra yukarı çekilerek kontrol edilir ve yer değişikliği yapılır. Tekne hafif sürükleniyorsa, o bölgede bir süre daha jigging yapmaya devam edilebilir. Dikey jigging yaparken, takımın yatay pozisyona geçmemesine dikkat edilir.



 

 

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EĞİTİMİ kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.