AKYA AVI

Akya 100 Kg civarına kadar büyüyebilen bir balıktır. Büyük balık olması dolayısıyla, denizlerin avcısıdır. Bu yüzden denizlerde çok fazla düşmanı yoktur. Özellikle 3 – 4 Kg olmuş bir Akya için avcılık dönemi başlamıştır. Daha öncesinde daha büyük balıkların avı olma ihtimali vardır. Akya yavruları bu ihtimali, doğal iç güdüleri ile büyük sürüler halinde dolaşarak azaltmaya çalışırlar. Sosyal ve akıllı bir avcı olan Akyalar büyük sürünün avantajlarını, büyük boylara ulaştıklarında da devam ettirirler. Büyük sürülerin, korunmak dışında avlanmak için de büyük avantajları vardır. Beraber avlanan balıklar karınlarını daha kolay doyurabilirler. Hiçbir ufak balık sürüsünün karşılarında durabilme şansı yoktur. Akya çok zeki, korkusuz ve bir o kadar da meraklı bir balıktır. Bu vasıflarıyla her yere çabucak ulaşarak meraklarını giderdiklerinden her şeyden haberleri olur.

Akya Akdeniz’in her yerini dolaşan ve her denizde yaşayan bir balıktır. Akya’nın akrabaları dünyanın birçok denizlerinde de yaşamlarını sürdürürler. Her denizde Akya ailesinden bir birey vardır. Büyüklükleri ile hemen her yerde en çok avlanmak isteyen balıklar listesinin başında yer alır.

Bütün dünyada balık avına olan ilgide büyük artış olmasına ve her gün avcı sayınını artmasına bağlı olarak, televizyon kanalları ve internet ortamındaki geniş çaplı paylaşım sonucu, balık avı gönüllüleri arasında bilinç seviyesinde büyük artış olmuştur. Bilinç seviyesinin artması ve rekabet güdüsü ile insanlar daha büyük balıklara yönelirken, tut bırak yönteminde büyük artış olmaya başlamıştır. Yiyecek balık avlandıktan sonra avlanan balığın ne olduğuna bakılmaksızın geri bırakılması, dünya denizlerinde dolaşan balık stoklarının hızla artmasına sebep olmaktadır. Bu çabanın genişletilerek yaygınlaştırılması dünyanın artan protein ihtiyacını karşılamayı kolaylaştıracağı gibi, açlık çeken birçok ülkenin açlık sorununa en güzel çözümdür. 50 – 100 Kg ağırlığa ulaşan büyük balıklardan olan Akya protein ihtiyacını karşılayacak en değerli balıktır. Bu yüzden denizleri temiz tutup, ekonomik boya ulaşan balığı avlarsak, dünyada açlık sorunu kalmaz. Sadece denizdeki balık dünyayı doyurmak için yeterlidir.

Balığını koruyan asla aç kalmaz.

Menderes Yahşi hakkında

Menderes Yahşi: (Rehber ve dalış eğitmeni) 8 Mayıs 1962 senesinde İstanbul doğdu. İ.Ü. İktisat Fakültesini 1986 yılında bitirdi. 1989 - 1995 senelerinde bankacılık. 1995 - 2003 senesinde kurucularından olduğu Escortland Taksim'de bilgisayacılık yaptı. 2003 senesineden beri Antalya-Adrasan'da Deepfishing ve Adrasanbalik olarak, balık avı turları düzenliyor. Evli, bir çocuk babası.
Bu yazı BALIK AVI, BALIK AVI EĞİTİMİ kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.