Avcılar Avlanan Balığın Büyüklüğünden Oldukça Etkilenir
Ülkemizde ufak balık avcılığı yaygındır. Ufak balık avı yapan her avcının aklında büyük balık avlama arzusu yatmaktadır. Fakat büyük balık avı yapmak çok fazla bilgi ve tecrübe ister. Ayrıca tekne ile yapmaya kalktığımızda oldukça masraflı bir iştir. Her bilgiye ulaşmak yıllar alan çabayı gerektirir. Bazı bilgileri elde etmenin maliyeti hayal edilemeyecek kadar pahalı olabilir. Bu yüzden büyük balık avına dair bilgileri edinmenin en kolay yolu bir bilenden öğrenmektir. Bu sayede çok fazla masraf yapmadan kısa yoldan bilgi ve tecrübe elde imkanı vardır. Fakat tecrübeli, eğitmen özelliği olan rehber avcı bulmak o kadar kolay bir iş değildir.
Büyük Balık Avına Yönelmede En Büyük Zorluklar
- Çok fazla bilgi ve tecrübe istemesi,
- Pahalı olması,
- Ülkemizde balık avı için malzeme üretiminin olmaması,
- Malzemeye ve malzeme tercih bilgisine ulaşmanın zor olması,
- En önemlisi; büyük balık avı konusunda yeterince tecrübeli eğitmen rehber avcının olmamasıdır.
Pek Çok Amatör Balıkçının En Büyük Balığı Ne Kadardır
Genel olarak pek çok amatör balıkçının en büyük balığı 500 gr veya 1 Kg geçmez. Hatta pek çoğu 10 Kg bir balık görmemiştir. Hatta pek çok insan ülkemizde 10 Kg üstü balıkların olduğuna bile inanamamaktadır. Durum böyle olunca bizim yapmakta olduğumuz orta boy balık avcılığı bile insanlar için inanılması zor avlardır. Yaptığımız avlar ve web sitemiz sayesinde toplumdaki bu inanışı kırmaya çalışmaktayız. İnsanları büyük balık avına alıştırarak, ufak balıklara büyüme ve çoğalma şansı vermeye çalışmaktayız.
Büyük Balık Avında Seçtiğimiz Yöntemler
Canlı Yemle Dip Sırtısı
Genellikle 2 veya 3 adet yem balığı avı yaparız. Son avladığımız yem balığını canlı yem olarak kullanırız. Canlı yemle av yapmak her zaman daha avantajlı bir yoldur. Üstelik canlı yemi biraz hızlı çekme zorunluluğumuz. Yemi Balon Balıklarından korumak için de doğru tercihtir. Canlı yem büyük balık avını kolaylaştırdığı gibi, daha fazla yem balığı avlama ihtiyacını da azaltır. Bir tane canlı yemle avı büyük balık avını yaptığımızda diğer yemleri yenilmek üzere tasarruf etmiş oluruz.
Ölü Yemle Dip Sırtısı
Canlı yemi bir şekilde kaybedersek o zaman ölü yemle rapalaya benzer bir yem hazırlığına girişiyoruz. Ölü yemin dönme problemini ortadan kaldırmak ve yemi derin sulara indirebilmek için 2 – 4 mil hızla büyük balık avına devam ediyoruz.
Canlı Yemle Büyük Balık Avı Yaptık
Canlı yemi çok fazla derine indirmeye de ihtiyaç yoktur. Bu durum canlı yemi daha hızlı çekip daha fazla yere bakma imkanı sağlar. Böylece av verimliliğimiz daha da artar. Bugün de öyle yaptık. Avımıza Çoban Limanından başladık. Pırasalı Ada ve çevresini çektikten sonra Adrasan Koyuna doğru girdik. Adrasan Koyunun ortalarında Akseki Koyunun açığında kaloma boşalmaya başladı.
Mücadele avcılarımızın beklentisinin üzerinde zorlu geçiyordu. Yorulan oltayı diğerine veriyordu. Bir ara onlara ben de yardım ettim. Sonunda balık teknenin altında gözüktü. Dönerek ve kabarcıklar çıkararak yukarı geliyordu. Sonunda teknenin yanına yaklaştırıp tekneye aldık. Arkadaşlar balığın büyüklüğü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlardı. Balık hayal ettiklerinden çok daha büyüktü.
Büyük Balık Videosu: https://youtu.be/hLg-sJjptnA